Tørfisk

Tørfisk (eller stokfisk) er usaltet fisk, som er naturligt tørret af sol og vind på et stativ eller (sjældnere) tørret i egentlige tørrerier. I den store verden er det for det meste torsk, som bruges til tørfisk. Det bruger vi også i Thyborøn, men den fisk som orkestret TØRFISK er opkaldt efter er en ising, som er den mest almindelige form for tørfisk på den jyske vestkyst. I daglig tale kaldet for en ”dabs” som er det engelske ord for ising. TØRFISK og tørfisk er to ting, men orkestret kan meget andet, end spise dabs og levere nye og gamle sange fra scenen. De forstår at komme ud over scenekanten og berøre hverdagsemner, som ofte skydes lige fra hoften. Publikum kan aldrig vide sig helt sikre, måske sidder man lige i ”skudlinjen”, men orkestret forstår at drille fra scenen på en god og sober måde.

Vi er i maj 2015 landet med en ny CD. CD’en indeholder 10 nye sange og en irsk sang fra den gamle skuffe. ”Donegal Danny” har vi valgt at tage med for at minde – både os selv og vores fans om – hvad det er vi er gjort af. De nye sange handler om meget forskelligt, lige fra konesvigt, præ jalousi, utroskab og ikke mindst om at være uimodståelig. ”Uimodståelig” hedder den ny CD og sangen med samme navn, handler om at tørfisk og TØRFISK kan være uimodståelige. 4 af de nye sange er allerede med fra scenen og vi er rigtig glade for at publikum har taget godt i mod dem. Når vi skifter ud i sangene i forbindelse med koncerterne, er det altid svært at sige farvel til nogle af de gode gamle sange, men fortvivl ikke – vi spiller stadig en hel masse sange fra bag kataloget. Netop på det område vil vi aldrig svigte vores publikum, eller for den sags skyld os selv. ”Vi mønstrer jo ikke mere end 3-4 akkorder, som netop de gode gamle sange er bygget op over” lyder det tørt fra bandet.

Trods (eller på grund af) de 34 år på bagen, er TØRFISK:
Egon Kirk (1962): banjo, mandolin, sang
Anker Hviid (1961): bouzouki, fløjte, harmonika, sang
Bent Bro (1961): guitar, sang
Bent Kirk (1958): bas, sang

Siden 1981 har TØRFISK leveret soundtracket til Vestjylland. Thyborøn-gruppen TØRFISK hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene irsk-inspireret folkemusik, med egne kompositioner og personlige tekster. De synger, spiller og underholder, så det er en fryd - med typisk vestjysk charme, som ikke er til at
stå for - er en stensikker succes med deres lytteværdige, morsomme og exceptionelle repertoire. Samtidig er TØRFISK-drengene dygtige musikere, som forstår at udnytte musikken ,sammen med deres helt stærke side - de karakteristiske, vestjyske, forblæste mande-stemmer.

TØRFISK’s skæve, finurlige og vedkommende tekster afslører masser af fin sans for tilværelsens sjove sider, kombineret med friske melodier og med deres udadvendte optræden, er underholdningen på topplan. Naturlig charme, humor og ægthed, er TØRFISK i en nøddeskal.
Med en masse erfaring fra den danske musikscene og med 18 CD’er og 2 DVD udgivelser i ”nettet” har TØRFISK stadig stor energi, spilleglæde og et gevaldigt glimt i øjet og vel at mærke med den samme besætning, som da det hele startede med TØRFISK i 1981.

 

Nummererede siddepladser                                   Arrangør: Tinghallen

Fra kl. 17.30 Tinghallens aftenbuffet - kr. 258,-

FORRET   

Gravad laks

Spinatroulade m/soltørret tomat, ostecreme & serranoskinke

Fennikel pølse m/mozzarella vendt i pesto

HOVEDRET  

Sprængt nakkefilet

Langtidsstegt kalveculotte m/rosenmarin & hvidløg
Dagens fisk à la surprise

Bagt græskar m/salvie, parmasan & tyttebær  

Cous cous 

Halve bagte kartofler med urter   

Rødvinssuace

 

SALATER

Blomkåls salat m/kapersdressing

Radicchio ruccolasalat m/asparges, dadler & cherrytomater, balsamicodressing

 

OSTE ANRETNING A LA TINGHALLEN MED DAGENS KAGE

Président Fransk Brie   

Vesterhavsost  

Saint agur

Tilbehør hertil:

Havtorn gele – Nødder i honning - Syltet Kumquats – Oliven radiser – Blegselleri

Kiks Brød & smør  

 Forudbestilling er nødvendig.

Bestil spisning sammen med billetten til showet,
og få rabat på spisningen.